Elke wijn bij Flint vertelt een verhaal. Van druif tot glas brengen we vakmanschap, streekkarakter en beleving samen in unieke, lokaal geproduceerde wijnen. Of je nu houdt van fris wit, krachtig rood of een verrassende blend – onze selectie is met zorg samengesteld om je te verrassen, verleiden en verbinden.
€20.95
(incl. 21% BTW)
Rijke chardonnay die doet denken aan een volle en romige witte Bourgogne met tonen van boter, vanille en perzik, maar met Duitse zuren.
Vintage: 2022
Type: Vol en rijk wit
Druif: 100% chardonnay
Regio: Pfalz (DE)
Boer: Johannes Bangerth
Landbouwtechniek: Conventioneel
Vinificatie: Fermentatie op Europees eiken en droesem
Alcoholpercentage: 12%
Risotto met paddestoelen, gegrilde kip met citroen en kruiden, gegrilde zeevruchten, gerookte zalm, gerechten met romige sauzen, gerechten met geroosterde groenten en zachte kazen zoals brie, camembert en munster.
Serveer deze wijn bij een temperatuur van ongeveer 10-12˚ C. Deze koelere serveertemperatuur helpt om de frisheid en de aroma's van de wijn optimaal tot hun recht te laten komen, zonder dat ze te veel worden onderdrukt door overmatige kou of opwarmen in het glas. Zorg ervoor dat je de wijn niet te koud serveert, want te lage temperaturen kunnen de smaken en aroma's van de wijn belemmeren.
Deze wijn wordt gefermenteerd en rijpt 8 maanden in Oost-Europese eiken vaten. Behalve een kleine toevoeging van sulfieten (die we gebruiken om de groei van ongewenste micro-organismen te voorkomen) en onze biologische wijngist, bevat deze wijn geen andere toevoegingen - alleen druivensap. We hebben een cellulosefilter gebruikt om de wijn te filteren.
€20.95
(incl. 21% BTW)
Rijke chardonnay die doet denken aan een volle en romige witte Bourgogne met tonen van boter, vanille en perzik, maar met Duitse zuren.
Vintage: 2022
Type: Vol en rijk wit
Druif: 100% chardonnay
Regio: Pfalz (DE)
Boer: Johannes Bangerth
Landbouwtechniek: Conventioneel
Vinificatie: Fermentatie op Europees eiken en droesem
Alcoholpercentage: 12%
Risotto met paddestoelen, gegrilde kip met citroen en kruiden, gegrilde zeevruchten, gerookte zalm, gerechten met romige sauzen, gerechten met geroosterde groenten en zachte kazen zoals brie, camembert en munster.
Serveer deze wijn bij een temperatuur van ongeveer 10-12˚ C. Deze koelere serveertemperatuur helpt om de frisheid en de aroma's van de wijn optimaal tot hun recht te laten komen, zonder dat ze te veel worden onderdrukt door overmatige kou of opwarmen in het glas. Zorg ervoor dat je de wijn niet te koud serveert, want te lage temperaturen kunnen de smaken en aroma's van de wijn belemmeren.
Deze wijn wordt gefermenteerd en rijpt 8 maanden in Oost-Europese eiken vaten. Behalve een kleine toevoeging van sulfieten (die we gebruiken om de groei van ongewenste micro-organismen te voorkomen) en onze biologische wijngist, bevat deze wijn geen andere toevoegingen - alleen druivensap. We hebben een cellulosefilter gebruikt om de wijn te filteren.
Elke fles vertelt een verhaal. Over druiven die hier groeiden, handen die met aandacht werkten en tijd die zijn werk mocht doen. Zin om te proeven? Kom langs in het proeflokaal, sluit aan bij een rondleiding of neem een fles mee naar huis.
Flint proef je het liefst met al je zintuigen.